Uuden ajan kauppakeskus avattiin Hämeenlinnaan

Nettikaupan kasvu, vaisu taloustilanne ja kilpailu kuluttajien vapaa-ajasta haastavat kauppakeskukset. Kauppakeskuksen kilpailukyvyssä entistä olennaisempaa on viihde, kokeminen ja näkeminen. Väkeä on houkuteltava erilaisilla tempauksilla viettämään aikaa kaupallisessa tilassa, jolloin he todennäköisemmin myös ostavat sieltä jotakin. Ravintoloita, kahviloita ja erilaisia palveluja on kauppakeskuksissa yhä enemmän.

Hämeenlinnassa 30.10.2014 avautui uusi kauppakeskus Goodman, Irwin Goodmanin mukaan nimetty. Kauppakeskus on rakennettu Helsinki–Tampere-moottoritien päälle.

Uusi keskus on tehty ympäristöä ja asukkaita kunnioittaen. Liikenne ohjautuu niin, että se häiritsee mahdollisimman vähän keskuksen ympäristön asukkaita. Keskustan kauppakeskukseen on helppo tulla myös kävellen, pyöräillen tai bussilla. Sata miljoonaa euroa maksaneessa kauppakeskuksessa on 64 liikettä ja kauppaneliöitä 26 000.

”Goodman eroaa perinteisistä kauppakeskuksista erityisellä sijainnilla, viihtyisyydellä ja avaruudella. Olemme ihmisen kokoinen keskus, jonka toivomme asiakkaiden ottavan omaksi olohuoneekseen. Tunneside saa asiakkaan palaamaan uudestaan ja uudestaan”, kuvailee kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro.

Goodmaniin asennettiin Viametrics kävijälaskentajärjestelmä hyvissä ajoin ennen avajaisia, jolloin laskennasta saadaan katkeamatonta ja vertailukelpoista. Erityisenä piirteenä Goodmanissa on, että sisäänkäyntien lisäksi lasketaan myös kauppakeskuksen sisäistä kiertoa eli sisäistä henkilöliikennettä kerrosten välillä, josta selkeät seurantaraportit saa ViaZon-palvelun avulla.

Goodmanin omat sivut

Ylen uutinen avajaisista